تنظیم قالب خام مقالات نشریه جهت تسهیل فرایند نگارش مقالات توسط نویسندگان
نویسندگان محترم و پژوهشگران گرامی
جهت تسهیل و هماهنگی بیشتر مقالات نشریه و همچنین کاهش زمان داوری و تصحیح فنی مقالات خواهشمند است از این پس مقالات خود را فقط با فرمت تنظیم شده ارسال نمائید. بدیهی است مقالات خارج از قالب معرفی شده قبلیت بررسی در هیات تحریریه را نخواهند داشت و جهت اصلاح پیش از ارسال به داوری به نویسندگان محترم عودت داده می شوند.
متن اولیه به شرح زیر است:
عنوان مقاله*
تکراری نبوده و فاقد ابهام و نارسایی باشد به نحوی که با محتوای مقاله همخوانی داشته باشد (قلم B zar / bold سایز 25).
اسامی نویسندگان به ترتیب اولویت همراه با مرتبه علمی (یا رشته و مقطع تحصیلی) و میزان تحصیلات آورده شدهاست (قلم B mitra سایز 12).
نام و نام خانوادگی نویسنده مسئول**- مرتبه علمی (یا رشته و مقطع تحصیلی)، عنوان دانشگاه، نام استان، نام کشور.
نام و نام خانوادگی نویسنده دوم- مرتبه علمی، عنوان دانشگاه، نام استان، نام کشور.
نام و نام خانوادگی نویسنده سوم-مرتبه علمی، عنوان دانشگاه، نام استان، نام کشور.
چکیده
چکیده فارسی بین 300-350 کلمه میباشد. (قلم B mitra سایز 12).
از ارجاعنویسی و مقدمهچینی در چکیده خودداری کنید.
چکیده باید شامل سه بخش مشخص به شرح زیر باشد:
طرح موضوع(ضرورت، اهمیّت و هدف پژوهش)، روش و فرآیند تحقیق و نتایج مشخص پژوهش.
واژگان کلیدی: واژه اول، واژه دوم، واژه سوم، واژه چهارم، واژه پنجم. شامل 5 کلمه که به صورت تک واژه معرف محتوای مقاله بوده و امکان جستجو مقاله توسط مخاطبین را فراهم آورد (به دو زبان فارسی و انگلیسی با قلمهای مورد استفاده در چکیدههای فارسی و انگلیسی). واژگان کلیدی باید برگرفته از یافتههای تحقیق و با تأکید بر نتیجهگیری گزینش شوند و از تکرار بیدلیل کلمات عنوان مقاله به مثابه واژه کلیدی حتی الامکان خودداری گردد.
مقدمه
مقدمه مدخل مقاله و آغاز کلام نویسنده است که به شرح مسأله میپردازد.هدف اصلی پژوهش در انتهای مقدمه در حد یک تا دو جمله اشاره میشود. اهداف باید با سؤالات و فرضیات مطرح شده مطابقت داشته باشند. بهتر است در مقدمه از ارجاع به دیگر منابع خودداری شود. مقدمه بین 1 تا 2 پاراگراف است و مبانینظری تحقیق باید در بخش دیگری گنجانده شود.
1. پرسشهای پژوهش
این بخش شامل 2یا 3 پرسش کلیدی پژوهش است که پاسخ به آنها نتیجهگیری مقاله را حاصل مینماید. پرسشها بطور مجزا تحت همین عنوان بصورت جملات استفهامی در متن پس از مقدمه آورده میشوند. پرسشها باید دقیق، ریز و متناسب با نتایج تنظیم گردند. از طرح پرسشهای کلان و کلی خودداری کنید. در صورتیکه پژوهش دارای فرضیه یا فرضیههایی میباشد میتوانید در این بخش به آنها اشاره کنید. این موضوع نافی وجود پرسشهای پژوهش نیست.
2. پیشینه پژوهش
شامل شرح پژوهشهای پیشین مرتبط با موضوع بر اساس مقالات، کتابها و سایر گزارشهای علمی و معتبر منتشر شده است. در این بخش میبایست به بیان نتایج و جزئیات ضروری که با اهداف و پرسشها همسو باشد اشاره شود و از ذکر منبعشناسی و کتابشناسی صرف پرهیز کنید.
3. روش پژوهش
در این بخش پژوهشگر به روش پژوهش(راهبرد) و روشهای مورد استفاده در جمعآوری دادهها(تاکتیک)، جامه آماری، روش نمونهگیری، معرفی متغیرها و شاخصها، نوع دستگاهها یا نرمافرازهای مورد استفاده در پژوهش جهت تجزیه و تحلیل دادهها میپردازد.
بخش روش پژوهش شامل 2 قسمت است: الف) معرفی روش تحقیق: باید توجه داشت که روش گردآوری اطلاعات(کتابخانهای، میدانی و ...) صرفاً فنون جمعآوری داده بوده و راهبرد یا روش تحقیق محسوب نمیشوند. روشها یا راهبردهای پژوهش باتوجه به مبنای طبقهبندی، در کتابهای روش تحقیق قابل دسترس میباشند. انواع روشهای تحقیق مورد استفاده شامل: تفسیری-تاریخی، کیفی، همبستگی، تجربی، شبیهسازی یا مدلسازی، استدلال منطقی و نمونه موردی و راهبردهای ترکیبی هستند. ب) شرح فرآیند پژوهش: شرح فرآیند میتواند به صورت نوشتاری یا بصورت نمودار مفهومی تنظیم شود. در پژوهشهای آماری اطلاعات مربوط به تنظیم پرسشنامه و توزیع آن میتواند در این بخش گنجانده شود.
4. مبانی و چارچوب نظری
4-1. چارچوب نظری پژوهش شامل مجموعه مفاهیم پایه(واژهشناسی، تعاریف و مبانی اولیه تحقیق) میباشد.
4-2.این بخش باید به گونهای خلاصه، موجز و گویا تنظیم گردد که بتواند خوانندگان را با واژگان و مفاهیم تحقیق همسو نماید.
4-3. هدف از این بخش رسیدن به چارچوب نظری برای تحلیل، بحث و نتیجهگیری از یافتههای مقاله میباشد.
4-4.قواعد استناد در متن: ابتدا نام خانوادگی و سپس سال انتشار اثر در داخل پرانتز درج میشود. مانند: (اسلامی، 1385). در صورتیکه استناد به نقل قول مستقیم از یک اثر تعلق دارد، شماره صفحه یا صفحات مربوط به آن، به همراه نام پدیدآورنده و سال انتشار اثر ذکر میشود، مانند: (اسلامی، 1385، ص 20).
4-5. شیوه صحیح نگارش برخی لغات پرتکرار:
جهت استفاده از همزه در کلماتی مانند: تأخر، تأمین، هیأت، مأنوس، توأمان، تأکید، تأثیر، تأسیس، متأسفانه(Shift+N).
احیاء، ارتقاء(Shift+B)، سؤال، مؤلفه، مؤثر، مؤسسه(Shift+V).
قرائت، جزئی(کلیدM)، جزء (Shift+M).
استفاده از تنوین در کلماتی مانند: مجدداً، احتمالاً، حتماً، عمدتاً، مستقیماً، معمولاً (Shift+Q).
استفاده از تشدید در کلماتی مانند: هویّت، قابلیّت، حقّانیت، ماهیّت، اهمیّت، شخصیّت، موفقیّت، مرکزیّت، وضعیّت، کمیّت، اولویّت، امنیّت، کلیّت و ...(Shift+F).
نگارش صحیح برخی لغات: انسانشناسی، به منظور، آنها، درحالیکه، از آنجائیکه، مهمترین، مهمتر، همچنین، مکانیابی، بطور، کوهنوردی، یکطرفه، تراسبندی، کلانشهر، باغشهر، پیشبینی، بکار بردن، همانطور، همینطور، جمعبندی، از همینرو و ...
استفاده از فاصله کوتاه در کلمات دو قسمتی بین دو قسمت مانند: رشتهای، موفقیتآمیز، بینظیر و ... و همچین بین «ها» پسوند جمع جدا نوشته شده از واژه مفرد، مانند: پژوهشها.
اسامی خاص شامل نام اشخاص، کتاب، مکان و ... باید با همان فونت B Mitra 12 اما به صورت ایتالیک نوشته شوند.
4-6. تنظیم فاصله کوتاه (نیمفاصله/بسیار ضروری):جهت تنظیم کلید میانبر Ctrl+Space برای ایجاد نیمفاصله در نرمافزار Word، مراحل زیر را انجام دهید:
- در برنامه Word، به منوی Insert رفته و گزینه Symbol را انتخاب نمایید.
- در پایین پنچره بازشده قسمتی به نام Character Code وجود دارد که برای جستجوی کاراکترها از طریق کد اسکی آنها میباشد. برای پیدا کردن نیمفاصله از بین همه کد کافی است که در این قسمت c200 را وارد کنید.
- حال بر روی دکمه Shortcut Key کلیک کنید. در پنجره جدیدی که باز میشود در قسمت Press new shortcut key کلیدهای Ctrl و بعد Space را همزمان بزنید(یا ترکیب دیگری از کلیدها). حال برای اتمام کار و تأیید، دکمه Assign را بزنید.
- از این به بعد شما برای نگارش نیمفاصله در متون فارسی بطور صحیح کافیست کلیدهای Ctrl + Space را بزنید.
4-7. شیوه تنظیم جداول و نمودارها و تصاویر: در تنظیم موارد یاد شده خواهشمند است از فرمت زیر استفاده نماید. عنوان جداول در بالا و عنوان نمودارها در پایین نوشته میشود.
کیفیت تصاویر و نقشهها حداقل dpi 300 و با فرمت jpg بوده و علاوه بر متن در پوشهای جداگانه نیز ضمیمه مقاله باشند. در این نشریه کلیه دادههای غیرنوشتاری شامل نقشه، لوح، عکس، کروکی و ... صرفاً تحت عنوان تصویر عنوانگذاری میشوند.
از آنجائیکه نشریه بصورت سیاه و سفید منتشر میشود توجه به خوانایی تصاویر و نمودارها ضروری است. با این حال امکان انتشار رنگی مدارک تصویری با توجه به چاپ الکترونیکی نیز محیا است. تعداد جداول و نمودارها و تصاویر میبایست در حداقل ممکن بوده و جنبه غیرتزئینی داشته باشند. به هر یک از نمودارها و تصاویر میبایست در متن اصلی اشاره شود.
نمودارهای استفاده شده در متن به صورت میلهای (افقی یا عمودی) یا دایرهای به صورت غیر سهبعدی مطابق نمونه ارائه شده در صفحه بعد، تنظیم شوند.
جدول 1 : عنوان جدول ( نام خانوادگی نویسنده، سال انتشار، ص ) یا (نگارندگان)
تصویر 1 : عنوان تصویر (نگارندگان) یا ( نام خانوادگی نویسنده، سال انتشار، ص ) یا (نام سازمان دولتی یا نهاد و مرجع، سال انتشار، ص )
نمودار 1: عنوان نمودار (نگارندگان) یا ( نام خانوادگی نویسنده، سال انتشار، ص ) یا (نام سازمان دولتی یا نهاد و مرجع، سال انتشار، ص )
5. بحث و تحلیل یافتهها
این بخش شامل شرح کامل یافتههای تحقیق به طور مشخص و واضح بوده و در ادامه آن باید به بحث و تحلیل چرایی، چیستی و چگونگی یافتهها پرداخته شود. باید توجه داشت که صرف بیان یافتهها بدون تحلیل و تفسیر دادههای آن کافی نمیباشد.
نتیجهگیری
این بخش شامل دو قسمت میباشد. در بخش اول، به بیان نتایج مشخص و منحصر به فرد پژوهش که با یافتههای تحقیق همسو، اما به گونهای بسطیافته نوشته میشود، اشاره خواهد شد. بخش دوم که در انتهای نتیجهگیری قرارمیگیرد به شرح پژوهشهای ممکن آتی (further Study) اختصاص مییابد. در واقع این قسمت راهنمایی جهت پژوهشگران آتی و یا سایر پژوهشها فرآهم میآورد. محدودیتها و موانع پژوهش نیز میتواند در این بخش قرارگیرد. ارائه هرگونه تصویر و یا ارجاع به سایر منایع به هر نحوی فاقد اعتبار علمی است و باید نتایج حاصل پژوهش نویسنده مقاله باشد.
سپاسگزاری
در این قسمت پژوهشگر میتواند از همکاری و راهنمایی کسانی که در تدوین مقاله نقش داشتهاند، تشکر و قدردانی نمائید.
پینوشتها
شامل برابرنهاد (معادل) لاتین کلماتی است که در متن برگردان به فارسی شدهاند و نیز توضیحاتی ضروری درباره اصطلاحات و مطالب مقاله که ارائه آن در متن مقاله ضروری نیست که با شماره کوچک در بالای واژه مورد نظر در متن مشخص و در پایان متن مقاله قبل از منابع ارائه میگردند.
References Footnotes Insert Endnote اعمال پینوشت
Insert Footnote and Endnot Number Format اعمال تغييرات
منابع
درج منابع و مآخذ متن و تصاویر بر اساس شیوهنامه APA میباشد. این شیوهنامه و توضیحات تکمیلی در وبسایت نشریه موجود و قابل بارگیری است (لینک جهت دانلود). شیوه ارجاع به منابع لاتین مشابه فارسی میباشد.
قواعد استناد در فهرست منابع
کتاب: نام خانوادگی پدیدآورنده، نام کوچک (تاریخ انتشار). عنوان به شکل ایتالیک (ویرایش سوم) (علی علاقهمند، ویراستار). (علی علاقهمند، مترجم). محل نشر: ناشر. مانند:
سوافیلد، سایمون (1381). نظریه در معماری منظر. (محسن فیضی، مهدی خاکزند و سینا رزاقیاصل، مترجم). تهران: انتشارات فرهنگ متین.
مدنیپور، علی (1384). فضاهای عمومی و خصوصی شهر. تهران: شرکت پردازش و برنامهریزی شهر.
مقاله: نام خانوادگی، نام پدیدآورنده؛ نام خانوادگی و نام پدیدآورندگان همکار به ترتیب (تاریخ نشر). عنوان به شکل ساده. عنوان نشریه به شکل ایتالیک، دوره (شماره)، شماره صفحات. مانند:
جعفرپور، محمدرضا؛ تقوایی، علیاکبر؛ صادقی، علیرضا (1388). خوانش تأثیر ساماندهی محورهای بصری بر ارتقاء کیفیت محیط فضاهای عمومی شهری مورد خیابان آزادی تهران. دو فصلنامه مدیریت شهری، (24)، 80-65.
پایاننامه: نام خانوادگی پدیدآورنده، نام کوچک (تاریخ برگزاری). عنوان پایاننامه به شکل ایتالیک، مقطع پایاننامه، نام دانشگاه، نام شهر. مانند:
فاضلی، اردلان (1390). طراحي باغهاي سيستماتيك، دارويي و معطر، ژاپني، آربراتوم و مجموعه يادمان بر اساس راهبردهاي برنامه مصوب باغ گياهشناسي پرديس كشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران با رويكرد تفرج، پایاننامه کارشناسی ارشد، دانشگاه تهران، تهران.
مقالات کنفرانس: نام خانوادگی پدیدآورنده، نام کوچک (تاریخ برگزاری). عنوان مقاله به شکل ایتالیک، عنوان کنفرانس، زمان برگزاری، شماره صفحات. محل انتشار: ناشر. مانند:
محمودی، سيد رضا (1375). روستاهای ایران از نظر شیوه توسعه کالبدی، مجموعه مقالات سمينار ساماندهي روستاهاي پراكنده. 17 تا 19 شهریورماه 1375، 29-35، تهران: بنياد مسكن انقلاب اسلامي.
سایت: نام خانوادگی پدیدآورنده، نام کوچک (تاریخ نشر). عنوان مدرک به شکل ایتالیک. کلمه ماه روز، سال، نشانی دسترسی.
جهت ارجاع نویسی صحیح و سریع نویسندگان محترم می توانند از نرم افزار EndNote استفاده نمایند. مانند:
www.weather.ir [access date: 20/09/2009].
سازمان و نهاد حقوقی:
مهندسين مشاور بعد تکنيک (1383). بازنگري طرح جامع شهر خرمآباد، سازمان مسکن و شهرسازي استان لرستان.
مرکز آمار ایران (1390). نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن.
The Title of This Paper Capitalize First Letter of Each Content Word*
چکیده انگلیسی بصورت مبسوط و شامل 500 کلمه میباشد (قلم Times New Roman سایز12).
First Author** - Department Name of Organization, Name of Organization, City,Country.
Second Author - Department Name of Organization, Name of Organization, City,Country.
Third Author - Department Name of Organization, Name of Organization, City,Country.
Abstract
Times New Roman-12
Keywords: Include at least 5 keywords or phrases, must be separated by commas to distinguish them.
*چنانکه مقاله مستخرج از طرح پژوهشی یا رساله باشد، عنوان طرح پژوهشی یا رساله را به صورت پینوشتی از عنوان مقاله در پایین صفحه ذکر نمائید.مانند:
این مقاله برگرفته از پایاننامه مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری، نام و نام خانوادگی با عنوان «؟» میباشد که با راهنماییهای(نام استاد راهنما) و مشاوره(نام استاد مشاور) در دانشکده ؟، دانشگاه ؟ در تاریخ؟ ارائه شده است.
**نویسنده مسئول: شماره تماس، ایمیل و نشانی نویسنده مسئول
* This article is extracted from the Master or PHD thesis of the …
** Corresponding Author: Email address